Team (juni ’19 Ndl)

Het ‘hosting’ team voor deze training reflecteert de diversiteit die we willen uitnodigen. We hebben mensen met moedertaal Frans, Nederlands, Engels en Hongaars; we werken bij de overheid, in de private sector, in burgerbewegingen, in sociale ondernemingen, zijn zelfstandigen, …; we zijn van meerdere generaties, multi-disciplinair en we hebben verschillende niveaus van ervaring met het hosten van gesprekken die er werkelijk toe doen.

Ria BaeckIn 2006 bracht Ria Art of Hosting naar België en ze leert nog alle dagen bij – nu vooral over hoe we de principes kunnen toepassen op alledaagse situaties in ondernemingen. Haar voelsprieten zijn altijd afgestemd op: wat is het volgende en waar is potentieel dat nog niet is aangeboord? Ze houdt van zelf-organisatie en van het verschijnen van het werkelijk nieuwe; ze houdt ook van goede theorie en modellen. Ria is grootmoeder van 6 en houdt van dansen en werken in haar ecologische tuin. Spotted ZebrasPercolabCollective Presencing 

 

Steve Ryman – Steve is a global nomad, often a Sacred Outsider, traveling the world, witnessing life’s unfolding,  asking questions, listening and sharing stories, offering himself and his gifts where he can contribute. But most of all, he is continually learning what it means to be fully human and how to be more present and engaged in all situations. Steve worked for 35 years in American healthcare facilitating innovation, collaboration and change process, and developing high performing work teams. As a practitioner and steward of the Art of Hosting Conversations and of The Flow Game, he has a particular interest in frontier areas of the world and in helping to build capacity and supporting newer practitioners in their learning. That has led him to work for the last 7 years in China, India, Vietnam, Africa, Australia and Europe with individuals, organizations and communities, helping them find innovative solutions to their challenges.

 

Ivo BolsAls gedreven ondernemer in hart en ziel maakt Ivo graag het verschil. Hij inspireert bedrijven en zijn medewerkers naar autonoom werken. Op Wildlife Paddock werkt Ivo passioneel met paarden en brengt mensen dichter bij hun zingeving. 
Zijn troeven zijn een onverwoestbare energie, zijn vermogen tot glasheldere analyses en zijn capaciteit om met een grote creativiteit het beste uit mensen en hun situatie te halen. Hij doet dit met doortastendheid, zachtheid en humor.
Zijn motto is dan ook: “Innerlijk leiderschap leidt tot een onverwachte flow van creatieve ontwikkelingen”.  Spotted ZebrasPercolabWildlife Paddock  

Nora GanescuNora (Roemenië/Duitsland/België) is auteur, consultant en coach die zich specialiseert in organisatieontwikkeling. Mensen zijn haar passie en ze legt zich er professioneel op toe om bedrijven en organisaties te helpen om betere resultaten te behalen door het werken met echte participatie en samenwerking. Ze leert en verkent voortdurend nieuwe dingen om de grenzen van haar vakgebied te verleggen. De organisatieparadigma’s van de toekomst, met zelf-organisatie en heelheid centraal, brengt ze vandaag al in de praktijk.
Nora is de auteur van “THE CEO’S PLAYBOOK: turning the employees you have into the dream team you always wanted” (HET SPEELBOEK VAN CEO’S: verander de medewerkers die je hebt in het droomteam dat je altijd al wilde), een roadmap voor de weg naar de bedrijven en de (betere en gezondere) werkwerelden van de toekomst. Campfire 

Samantha Slade (Canada)Samantha is medestichter en directeur van Percolab. Als sociaal ontwerper ondersteunt ze organisaties en teams om los te breken uit de klassieke organisatiecultuur en te evolueren naar meer participatief leiderschap, co-creatieve praktijken en een ingesteldheid van prototyperen. Ze ontwerpt en begeleidt multi-stakeholder en co-design processen. Ze is ook co-designer van cultuurgedreven softwaretoepassingen voor het nieuwe werken en is auteur van ‘Going Horizontal – Creating a non-hierarchical organization, one practice at a time’ (verschijnt in de herfst van 2018). Percolab 

Helen Titchen Beeth  – Helen werkt met de patronen en praktijken van Art of Hosting sinds 2006. Haar bijzondere fascinatie gaat uit naar de vele manieren waarop het wereldbeeld dat aan de grondslag ligt van Art of Hosting binnengebracht kan worden in de meer materialistische contexten van onze huidige machtsstructuren – specifiek in de Europese instellingen.  

 

 

Damien VerseleVan opleiding jurist, werkt Damien als algemeen directeur van De Sleutel, een netwerk van voorzieningen actief in drugspreventie, de zorg en activering van mensen met een verslavingsproblematiek. Als gecertificeerd coach heeft hij jarenlange ervaring in het coachen van mensen, teams en organisaties. Hij is sinds 2015 Art of Hosting practitioner en impactcoach binnen de Sociale Innovatiefabriek (Brussel). talentum-coaching

 

Valérie Carrette – Valérie ondersteunt als consultant het ontwikkelingspotentieel van leidinggevenden en medewerkers in organisaties. Ze volgde diverse internationale opleidingen omtrent leiderschap zoals ‘transformational presence for leaders’ (Alan Seale), ‘Who do we choose to be? Reality, Leadership and Sanity’ (Margaret Wheatley), ‘Change Makers Alchemy of Courageous Choice’ (Mac Macartney) en ‘Going horizontal’ (Samantha Slade). Ze heeft een bijzondere interesse in participatief leiderschap en praktijken die de collectieve intelligentie aanspreken.

 

Joke Jonckiere – Na een carrièreswitch in 2017 koos Joke bewust voor een menselijke manier van ondernemen: met oog voor het welzijn van medewerkers en organisaties, focus houden op wat voor ieder belangrijk is, meer impact mogelijk maken. Via principes en technieken uit o.a. Art of Hosting, Geweldloze Communicatie, Sociocratie 3.0, u.lab,… creëert ze een nieuwe levenshouding en een nieuwe professionele rol. Hoe kunnen we mensen en organisaties die het ‘anders’ willen doen, met elkaar verbinden?

 

Anne-Laure Romanet – Anne-Laure is een facilitator en sociaal ondernemer. Ze koos dit pad na verschillende jaren in de zakenwereld, toen ze realiseerde dat haar werkelijke roeping was om betere samenwerking in organisaties te ondersteunen, vooral diegenen die voor sociale en ecologische transitie werken. Volledig gepassioneerd door de Art of Hosting, exploreert ze momenteel hoe deze benadering op burgerbewegingen toe te passen – mensen en organisaties uitnodigen om te vertragen, te reflecteren op hun doel, de impact die ze eigenlijk willen hebben, en hoe participatie in de design van hun acties te integreren.

 

Priscilla Milis – Na haar studie in business en ondernemerschap, en na een jaar ervaring in Belgische sociale ondernemingen, verhuisde Priscilla afgelopen augustus naar Vietnam. Ze werkt nu voor Knowmads Hanoi, een sociale onderneming die leerervaringen creëert voor wijzere acties, en is een dagelijkse beoefenaar van de Art of Hosting. Naast het ontwerpen en faciliteren van programma’s en workshops, is ze gepassioneerd over manieren om optimaal samen te werken in ondernemende structuren die onze milieu-uitdagingen willen aanpakken.

 

Ineke Hulselmans

 

Johan Decoster – Een nauwelijks te stillen honger naar kennis maakt van hem een gesprekspartner met diepgang. Niet alleen de rationele feiten, maar ook het zachte menselijke doorgronden, wakkert in hem appetijt aan. Nieuwsgierig verkent hij hoe mensen en organisaties in elkaar zitten.
Daardoor is Johan een ideale trainer en facilitator, die een stevige rust uitstraalt. Als groep pik je deze moeiteloos op en met veel vertrouwen gidst hij je door de vlotte en soms confronterende leermomenten.
In leiderschapstrajecten houdt hij oog voor grotere organisatievraagstukken, maar tegelijkertijd houdt hij het één-op-één menselijk contact warm, waardoor hij snel oppikt wat er leeft.
Soms neemt hij een vlucht vooruit – misschien geraak je hem even kwijt – maar weet dat hij dat altijd doet ten dienste van jouw doelstellingen. Want zonder dat jij het al merkt, graaft hij naar de kern van de zaak en legt hij de vinger op wat er echt toe doet.